Stip bezoekt Metropole Orkest

12 oktober 2022   |   425 keer bekeken
Woensdag 12 oktober woonden de ICC-ers (Interne Cultuur Coördinatoren) van Stip Hilversum een repetitie bij van het Metropole Orkest. Zij repeteerden die dag in het Muziekcentrum van de Omroep voor het concert "Efteling in Concert". Op uitnodiging van Globe Hilversum mochten onze ICC-ers hierbij aanwezig zijn.

Cultuurnetwerk:
Stip Hilversum vindt kunst- en cultuuronderwijs in het basisonderwijs erg belangrijk. Naast diverse netwerken omtrent het jonge kind, ICT, bewegingsonderwijs, schakelklas en groep 8 is er sinds dit schooljaar ook een cultuurnetwerk. Bijna iedere Stip-school heeft een ICC-er en al deze ICC-ers komen drie keer per schooljaar bijeen voor een netwerkbijeenkomst waarin het o.a. gaat over subsidies, Meer Muziek in de Klas (convenant is door Stip ondertekend) en mogelijkheden tot samenwerking/uitwisseling. Ook worden in het netwerk diverse wensen besproken om kunst en cultuur nog meer een item te maken binnen Stip Hilversum. Bij het eerste netwerk was ook Caroline Grasmeijer (Manager Muziek - en Kunsteducatie Globe Hilversum en Interim coördinator Proloog Hilversum) aanwezig. 

Efteling in Concert:
In 2022 bestaat de Efteling 70 jaar. Het attractiepark staat een sprookjesachtig jaar te wachten. Reden voor een heel bijzonder feest met een hoofdrol voor muziek. Het Metropole Orkest, Cinema In Concert en de Efteling slaan de handen ineen om daar invulling aan te geven: Efteling in Concert. Een magische show vol iconische Efteling-muziek brengt de betoverende Efteling-beleving naar de concertzaal.
Media
  • Bezoek ICC - Metropolo