Stip-lezing: Verslaving bij kinderen

15 mei 2024   |   370 keer bekeken

Vraagt u zich als ouders en opvoeders af welke grenzen u moet stellen en hoe andere ouders hiermee omgaan?

Onze thema-avond bestaat uit drie onderdelen:
1. Kennisoverdracht: Het puberbrein, Hoe werkt verslaving?, Is uw kind verslavingsgevoelig?, Wanneer loopt het uit de hand?
2. Interactief gedeelte: Verbinding met andere ouders d.m.v. stellingen, gebruik van stemkastjes of Kahoot.
3. Wat kan ik als ouder doen?: Hier krijgt u gesprekstips en tips en tricks hoe u de informatie van de avond thuis kan toepassen.

Als voorlichters van Stichting Be Aware staan we dagelijks voor de klas en praten we met jongeren over gewoonten, verslaving, vrienden en problemen. De leerlingen krijgen daarbij de ruimte om via een stemkastje anoniem en dus eerlijk te antwoorden op een aantal vragen die we ze stellen. Daarna komen de verhalen altijd los en durven ze binnen de veiligheid van de groep verbazend veel te delen.

De gevolgen van een verslaving zijn groot en lijken gelukkig vaak ver weg. Toch zien we dat veel kinderen overmatig gamen en bijna 24/7 bezig zijn op Social Media. Ook dit gedrag kan verstrekkende gevolgen hebben zoals psychische en fysieke vermoeidheid, achteruitgang van schoolprestaties, eenzaamheid en ruzies binnen het gezin. Eigenlijk zijn het dezelfde gevolgen als die van een alcohol-, of drugsverslaving.

Bij de vraag: Hoeveel mensen ken je die verslaafd zijn? Zien we steeds dat er in de omgeving van pubers heel veel speelt. Daar zouden we ook graag over in gesprek gaan met u als ouder. Wist u bijvoorbeeld dat ruim 90% van alle leerlingen één of meer mensen kent die een verslaving heeft? En dat ruim 10% zelf te maken krijgt met een verslaving?

Bezoek onze ouderpagina: https://www.stichting-be-aware.nl/ouderpagina

10 juni 2024
Locatie: IKC Villa Vrolik (Harry Banninkstraat 3; Hilversum)
Aanvang: 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) 
Toegang: GRATIS

Opgeven kan via: rmilligen@stiphilversum.nl

Media
  • be aware