Zij-instromers

Toe aan een carrièreswitch? Wil je overstappen naar een baan waar je er écht toe doet?

Misschien is een baan als leerkracht in het basisonderwijs dan iets voor jou!

Elk jaar, begin van het schooljaar, organiseert Stip Hilversum een informatiebijeenkomst voor mensen die erover denken zich om te laten scholen tot leerkracht. 

Heb je minimaal een afgeronde HBO-opleiding en wil je graag aan de slag als leraar in het basisonderwijs, dan ben je zeer welkom op deze bijeenkomst.


Tijdens deze bijeenkomst vertellen we je:
- Wat zijn de mogelijkheden zijn
- Aan welke voorwaarden je moet voldoen
- En hoe zou zo’n traject eruit zou zien?

Na de informatieavond wordt de eerste sollicitatieronde georganiseerd en de volgende ronde bestaat uit een meeloopstage op een van onze scholen. Het traject voor 2022/2023 is inmiddels gestart. Aanmeldingen voor het nieuwe schooljaar kunnen pas weer vanaf juni worden gedaan. Past het beroep van leraar echt bij jou en ben je geïnteresseerd? Hou onze website en social media dan in de gaten voor de komende informatie bijeenkomst.

Ervaringen

Inmiddels hebben we meerdere zij-instromers werken binnen Stip Hilversum. Lees hier de ervaringen van Rosalinde en Irene. Rosalinde startte in februari 2022 haar opleiding aan de Hogeschool Utrecht (HU) en staat sinds december 2021 voor groep 4 en 6/7. Irene startte haar opleiding in 2018 en in oktober 2021 ronde zij haar zij-instroomtraject af.