Stip-lezing

Eerstvolgende lezing:‘Sociale media & mobieltjes’
‘Hoe lang mag mijn kind op een beeldscherm? Welke invloed hebben mobieltjes en sociale media op gezondheid en zelfbeeld? Hoe leer ik mijn kind omgaan met groepsdruk en online pesten?’

U herkent deze vragen vast wel. Veel ouders zijn op zoek naar een goede balans als het gaat om het mediagebruik van hun kind(eren). Om antwoorden op deze vragen te krijgen hebben wij de organisatie Social Media Wijs uitgenodigd om de informatieavond ‘Sociale Media & mobieltjes’ te verzorgen.

Sociale media & mobieltjes
Sociale media en mobieltjes hebben een enorme vlucht genomen in de afgelopen jaren. Jong en oud maakt graag gebruik van deze nieuwe mogelijkheden. Dat brengt enerzijds plezier en praktische voordelen, maar als opvoeder wil je je kind natuurlijk ook wapenen tegen de nadelen die bij deze digitale wereld komen kijken.

Inhoud ouderavond
Tijdens deze interactieve avond wordt allereerst de digitale belevingswereld van kinderen toegelicht. Vervolgens krijgt u tips om de mediaopvoeding van uw kind vorm te geven. De volgende onderwerpen komen aan de orde:
- Afspraken maken over beeldschermtijd.
- Bewaken van de privacy.
- Vervelende ervaringen (o.a. online pesten en grooming).
- De invloed van media op gezondheid.

Aan de hand van stellingen wordt met elkaar gediscussieerd over de positieve en negatieve kanten van mobieltjes & sociale media. 

Over Social Media Wijs
Social Media Wijs is een landelijk trainingsbureau en uitgeverij op het gebied van mediawijsheid en digitale vaardigheden in het onderwijs.

Locatie:
Sterrenschool Hilversum
Huygensstraat 35; 1222 TJ Hilversum
Aanvang: 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) 
Toegang: GRATIS

Opgeven kan via: stip-academie@stiphilversum.nl

Lezingen 2022-2023:

 Datum      Onderwerp      Spreker(s)     
13 september 2022      Corona in het onderwijs      Pedro de Bruckere
9 november 2022  Social media Social media wijs
24 januari 2023 SEL Kees van Overveld
22 maart 2023 Denkgewoonte Leren in verbinding     
 8 juni 2023 Hoogbegaafdheid