Stip-lezing (24/01)

23 november 2023   |   191 keer bekeken

Breek de stilte – Een kind met selectief mutisme in de klas

Als een kind op school (bijna) niet praat, maar thuis wel, kan er sprake zijn van selectief mutisme. Maar wat is selectief mutisme precies? Wat komt er, behalve het niet praten, nog meer bij kijken? Hoe kunnen deze kinderen begeleid worden? Hoe ga je als leerkracht hier mee om? Wat moet je wel en wat kun je beter niet doen?

Ik bespreek hoe je binnen een klassensituatie om kunt gaan met kinderen met selectief mutisme en wat je voor hen kunt betekenen. Bij kinderen met selectief mutisme speelt angst mee en dit vraagt een bepaalde, voorspelbare benadering van jou. De leerling heeft veel baat bij jouw begrip en duidelijkheid. Jij maakt het verschil! Vanuit verschillende casussen wordt een combinatie van theorie en praktijk doorgenomen. De nadruk ligt op de dagelijkse praktijk binnen je klas en handelingstips die jou verder kunnen helpen bij het lesgeven aan kinderen met selectief mutisme.

Eustache Sollman
Eustache Sollman is begeleider vanuit het speciaal onderwijs en eigenaar van EUSTACHE. Hij is gespecialiseerd in selectief mutisme. Geeft lezingen, adviseert scholen en begeleidt kinderen met selectief mutisme. Eustache is auteur van de boeken 'Breek de stilte' en 'Lekkere kletskoppen?!' www.breekdestilte.nl


24 januari 2024
Locatie: Violenschool (Violenstraat 3 - Hilversum)
Aanvang: 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) 
Toegang: GRATIS

Opgeven kan via: rmilligen@stiphilversum.nl

Media
  • Stip-lezing