Stip-lezing (16/11)

12 oktober 2023   |   112 keer bekeken
Samenwerken met ouders aan de taalontwikkeling van hun kind 

“We doen erg ons best om ouders in de school te krijgen, maar toch lukt het ons niet om iedereen te bereiken.” Het is een veelgehoorde uitspraak op scholen. De wens is om met alle ouders samen te werken, om alle ouders te betrekken, maar de praktijk is weerbarstig. Waarom lukt het niet? 

Op 16 november neemt Anne Bos, projectleider Thuis in Taal bij Hogeschool Rotterdam en Actief Ouderschap, de deelnemers op inspirerende wijze mee langs de verschillende aspecten van de samenwerking tussen school en ouders en de belangrijke rol die ouders bij de taalontwikkeling van (jonge) kinderen hebben. Zij zal vertellen over onderzoek dat gedaan is naar het samenwerken met ouders in het belang van de taalontwikkeling en deelt een aantal concrete stappen die gebundeld zijn in de aanpak Thuis in Taal (zie ook www.aanpakthuisintaal.nl). 

Wil jij ook de samenwerking tussen ouders en school verbeteren, leren over de belangrijke rol die ouders hebben bij de taalontwikkeling en onderzoeken hoe je deze samenwerking wel met alle ouders tot stand kunt brengen? Kom dan op 16 november a.s. naar deze lezing.


Donderdag 16 november 2023
Locatie: Vondelschool; Schuttersweg 36 te Hilversum
Aanvang: 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) 
Toegang: GRATIS

Opgeven kan via: rmilligen@stiphilversum.nl
Media
  • Stip-lezing 16-11