Intern Begeleider (0,4 fte) voor de Dubbeldekker in Hilversum

12 oktober 2021   |   141 keer bekeken

Wil jij meebouwen aan het openbaar onderwijs in Hilversum? In teams waar leren mag en kan? Wij zijn zeer benieuwd wat jij te brengen hebt!

Vanwege vertrek van onze collega zijn we zo spoedig mogelijk op zoek naar een

Intern Begeleider (0,4 fte) voor de Dubbeldekker in Hilversum
(uitbreiding tot 0,6 fte behoort tot de mogelijkheden)

Ben jij een Intern Begeleider met ruime kennis van en ervaring met gedragsproblematiek en goede beheersing van didactiek? Wil je werken op een kleine, kleurrijke school? Dan ben jij de Intern Begeleider die goed bij ons past!


Onze school: de Dubbeldekker

De Dubbeldekker is een openbare school met een kleurrijke leerlingenpopulatie. Onze school kenmerkt zich door kleine klassen met veel aandacht voor de leerlingen. Bij ons staan de kernvakken centraal, waarbij we vooral het accent leggen op taal. Begrijpend lezen, woordenschatontwikkeling en mondelinge taalvaardigheid zijn belangrijke speerpunten waarbij we, aan de hand van de nieuwste inzichten, ook ruimte geven aan moedertaal. Sinds kort mogen we ons ook een Language Friendly School noemen. We werken met de methode van Stichting LeerKRACHT, waarbij het team zelf middels wekelijkse bordsessies leerlinggerichte doelen vaststelt. In de groepen 7 en 8 werken we wekelijks met IMC-basis: geheel gericht op talentontwikkeling. Voor de sociaal emotionele ontwikkeling zetten we de Kanjertraining in. Samen zorgen we voor een veilige school waar leerlingen met plezier naar toe gaan. Kijk voor meer informatie op: www.dedubbeldekker.nl. Kijk ook eens op https://www.facebook.com/dedubbeldekker.nl en ontdek hoe het is om te werken voor een school die talenten van kinderen voorop stelt.

Een leuke uitdaging voor onze nieuwe collega!


Voor De Dubbeldekker is het belangrijk dat onze nieuwe collega affiniteit heeft met onze doelgroep. Je hebt bij voorkeur ervaring als Intern Begeleider op een kleurrijke basisschool waar je kennis hebt opgedaan met het werken met leerlingen met een niet-westerse achtergrond en inzicht hebt verkregen in NT-2 onderwijs. Het is ook belangrijk dat je ervaring hebt met meertaligheid en je de rol hebt gehad als taalcoördinator.  

Je wordt bij ons goed ondersteund door sterke en sociale collega’s. Samen zorgen we voor een veilige school waar leerlingen met plezier naar toe gaan. 

Dit vragen we van je

Als ervaren Intern Begeleider zet jij graag je kennis en ervaring in om het enthousiaste en gedreven team van de Dubbeldekker te begeleiden. Je hecht veel waarde aan een vriendelijk en veilig leerklimaat en het stimuleren van sociaal-emotionele vaardigheden, talenten en mogelijkheden.

Je hebt een begeleidende en coördinerende rol bij het maken van groepsplannen, individuele hulpplannen en je bent verantwoordelijk voor het structureren en bijhouden van leerlingendossiers. Het afleggen van klassenbezoeken, voeren van gesprekken met ouders en het coachen van collega’s behoren ook tot je takenpakket.

Je werkt intensief samen met de schoolleiding en zet je kennis en ervaring in om de leerlingen én het enthousiaste en gedreven team optimaal te begeleiden. Je maakt deel uit van het IB-netwerk Stip Hilversum, wat je een mogelijkheid biedt tot sparren en kennisontwikkeling.  

De ideale kandidaat 

 • is in het bezit van een afgeronde pabo-opleiding en bij voorkeur een master, óf je bent bereid deze te gaan volgen;
 • heeft ruime ervaring als intern begeleider of als leerkracht met een coördinerende functie binnen een kleurrijke school; 
 • is in staat om vanuit een helikopterview te kijken naar het schoolaanbod, de aanpak en de resultaten en kan op basis hiervan onderwijsinhoudelijke keuzes adviseren;
 • heeft ervaring met handelingsgericht en opbrengstgericht werken; 
 • is daadkrachtig, zelfverzekerd en staat stevig in zijn/haar schoenen; 
 • maar is ook flexibel, oplossingsgericht, creatief, heeft een open houding en kan goed zelfstandig werken; 
 • beschikt over sterke communicatieve en coachende vaardigheden; 
 • draagt bij aan een goede teamsfeer en teamontwikkeling. 

Wij bieden jou   

 • Een salaris conform de CAO PO, schaal L11 (€ 2.758,00 - € 4.434,00);
 • Uitzicht op een vast dienstverband na de start met een jaarcontract voor 2 óf 3 dagen; 
 • Goede begeleiding gedurende het inwerktraject. Dit doen wij door middel van coaching en individuele gesprekken;   
 • Ondersteuning en kennisdeling door deel te nemen aan het Stip netwerk van intern begeleiders; 
 • Een leuk en enthousiast team van onderwijsprofessionals; 
 • Uitgebreide opleidingsmogelijkheden, STIP vindt jouw ontwikkeling belangrijk;  
 • Collectiviteitskorting op diverse verzekeringen en andere producten;  
 • Korting op de kosten van je sportabonnement via bedrijfsfitnessonline;  
 • Een fiets- of pc-privéregeling en een en een fiscale regeling voor woon-werkverkeer;
 • Reiskostenvergoeding (o.b.v. cao PO), vakantie-uitkering 8% en eindejaarsuitkering van 6,3%.  

Informatie en sollicitatie  

Voor inhoudelijke vragen over de functie van IB-er kun je contact opnemen met Caroline van Veen, lid College van Bestuur, te bereiken via 06-12709107 of cveen@stiphilversum.nl. Voor schoolinhoudelijke informatie verwijzen we je naar de directeur van de Dubbeldekker Jacqueline van den Bor, te bereiken op 06-3960 7778 of directie@dedubbeldekker.nl.  Je motivatiebrief en CV, onder vermelding van intern begeleider De Dubbeldekker, kun je tot 1 november 2021 mailen naar: vacature@stiphilversum.nl.


Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, mail dan ook naar vacature@stiphilversum.nl.
De eerste gespreksronde staat gepland op maandag 8 november 2021, na 15.00 uur.

Open sollicitatie

Niet de functie waar je naar op zoek bent, maar wel geïnteresseerd om bij ons te werken? Stuur een open sollicitatie en wij nemen contact met je op.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.
Filmpjes
Vergoot je vakkundigheid
"Bij Stip word je gestimuleerd te blijven leren: Door het enthousiasme van onze directeur hebben wij ons verdiept in de opleiding Master Expertleerkracht Primair Onderwijs (MEPO) van de Hogeschool Utrecht. "
Cindy de Haas, Naomi Calis, Eva Arink

Dit is Stip Hilversum

Stip Hilversum is een organisatie van 16 openbare basisscholen op 20 verschillende locaties. De scholen hebben een divers onderwijsaanbod zodat ouders in Hilversum een bewuste keuze kunnen maken voor een school die past bij hun kind. Het onderwijs op de Stip-scholen varieert van tweetalig en internationaal onderwijs tot speciale onderwijsconcepten als Dalton, vrijeschool of Sterrenschool.

Daarnaast variëren de scholen in samenstelling en grootte, van 72 tot 465 leerlingen. Niet alleen het onderwijsaanbod, maar ook de leerlingen op onze scholen zijn verschillend: niet alleen qua afkomst, levensovertuiging of seksuele geaardheid, maar ook qua vraag die ze aan de leerkrachten stellen

Stip Hilversum ziet het als haar missie om openbaar en algemeen toegankelijk primair onderwijs te bieden voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar ongeacht afkomst, cultuur of religie. Iedereen is welkom op onze Stip-scholen.

Stip Hilversum is een lerende organisatie, die altijd in beweging is.

We vinden het belangrijk de lerende organisatie verder uit te bouwen. Ook vinden we het essentieel de vakkundigheid van beginnende én ervaren leerkrachten, intern begeleiders en directeuren op hoog niveau te houden en te vergroten. Dat doen we onder andere via:
 • Onze eigen Stip Academie
 • Kennisnetwerken (zoals het Netwerk Jonge Kind, Netwerk groep 8 en het ICT Netwerk )
 • Uitgebreide begeleidings- en een coachingstrajecten voor startende leerkrachten en IB-ers
 • Kweekvijvertrajecten voor internbegeleiders en directeuren
 • Daarnaast worden werknemers gestimuleerd zich te blijven ontwikkelen door opleidingen te volgen.

Op deze manier stimuleren we het leren met én van elkaar.Neem jij graag initiatieven? Denk dan mee over innovatie en verbetering!

Wij stimuleren medewerkers mee te denken over innovatie en verbetering. We vinden het belangrijk dat goede ideeën en initiatieven gehoord en gesteund worden. Bij de uitvoering van deze initiatieven zetten we zoveel mogelijk onze eigen medewerkers in, zodat er ruimte is voor talent én ontwikkeling.  De leerkrachten en andere medewerkers van de Stip-scholen gaan vernieuwingen niet uit de weg. Medewerkers van Stip Hilversum kenmerken zich dan ook door lef en ondernemerschap. 

Bij Stip Hilversum is er veel mogelijk.

Medewerkers weten dat – als er een goed onderbouwd plan ligt - er veel mogelijk is binnen Stip Hilversum. Hierdoor ontstaat beleid dat, daar waar mogelijk op alle niveaus van onderaf komt en waarbij de verantwoordelijkheid bij de professionals op de werkvloer ligt. Zo start er in schooljaar 2021 - 2022 een kei-klas voor kinderen met een praktisch talent. Klik hier voor meer info over de Stip kei-klas

Heb jij ook een ja, en! instelling?

Stip medewerkers kijken verder dan hun eigen leslokaal en school. Medewerkers werken vanuit een gezamenlijke doelstelling (de gezamenlijke doelen van Stip Hilversum en de doelen van de school) vanuit heldere rollen en verantwoordelijkheden. Initiatieven ontwikkelen, nascholing en verdieping van het vak zijn vanzelfsprekend. Medewerkers van Stip Hilversum zijn bereid om met enthousiasme en energie te vernieuwen en denken in oplossingen. Bij Stip maken we van een probleem een mogelijkheid. In plaats van een ‘ja maar’-cultuur gaan wij voor een ‘ja en!’-instelling!

Wil jij ook doelen en resultaten te behalen, zodat je het beste uit jezelf én jouw leerlingen kan halen? Herken jij je in bovenstaande punten? Solliciteer dan vandaag nog op een van de openstaande vacatures of stuur een open sollicitatie.


Oog voor werkdruk en gezondheid

Stip Hilversum maakt werk van goed personeelsbeleid. Naast het vormgeven van de lerende organisatie, de uitgebreide begeleidings- en coachingstrajecten voor startende leerkrachten, inspirerende leerteams, kennisnetwerken en audits hebben we oog voor de ervaren werkdruk door leerkrachten. We willen graag dat leerkrachten zich zoveel mogelijk kunnen richten op wat ze het allerliefste doen: werken met leerlingen.

Helaas lukt het niet altijd om de ervaren werkdruk weg te nemen. Maar Stip Hilversum blijft zoeken naar oplossingen. Zo is Stip Hilversum in 2020 samen met CorDeo scholengroep en TNO een onderzoek gestart naar werkdruk en vitaliteit in het onderwijs. We onderzoeken hoe we de werkdruk in het onderwijs kunnen verminderen en de vitaliteit van leerkrachten kunnen vergroten. Op basis hiervan gaan we aan de komende jaren aan de slag met concrete acties.

Professionele invalpool

Het ziekteverzuim binnen Stip Hilversum ligt laag. Maar natuurlijk komt het ook bij ons voor dat medewerkers voor korte of langere tijd ziek zijn. Kan jij door ziekte een dag niet werken, dan kun je vertrouwen op professionele leerkrachten uit onze eigen invalpool die jouw klas goed opvangen.  

Werken in de invalpool?

Hou jij van afwisseling, wil je veel leren maar wil je wel een vast salaris? Start dan als leerkracht vanuit onze invalpool. Klik hier voor meer informatie over de invalpool


Maak het verschil bij Stip Hilversum!

Solliciteren bij STIP is een eitje!

1
2
3
4
5
6
Solliciteer in zes stappen bij Stip Hilversum
Kennismaken
Geschikt voor de vacature? Dan neemt de directeur  van de school contact met je op om kennis te maken.
Eerste gesprek
Je komt langs voor een kop koffie of thee en een goed gesprek.
Vervolggesprek

Hebben we een klik, dan volgt er een tweede gesprek.

Contractvoorstel
We doen jou een passend voorstel.
In dienst
Welkom bij Stip Hilversum!
Altijd op de hoogte van de laatste vacatures?
x

Stip Hilversum

Bestuurbureau

Oude Enghweg 2
1217 JC Hilversum
t: 035 - 622 13 70
e: info@stiphilversum.nl
w: www.stiphilversum.nl

link naar scholen op de kaart
x

De Gooise Daltonschool

Daltononderwijs, tweetalig onderwijs (Engels en Nederlands)

Vuurvlindermeent 56
1218 GZ Hilversum
t: 035 - 691 24 46
e: directie@degooisedaltonschool.nl
w: www.degooisedaltonschool.nl

link naar scholen op de kaart
x

O.B.S. De Dubbeldekker

Intensief taalonderwijs (schakelklassen)

Oude Amersfoortseweg 196
1212 AL Hilversum
t: 035 - 685 17 76
e: directie@dedubbeldekker.nl
w: www.dedubbeldekker.nl

link naar scholen op de kaart
x

O.B.S. Elckerlyc


Van Hogendorplaan 1A
1215 EG Hilversum
t: 035 - 624 91 50
e: directie@elckerlycschool.nl
w: www.elckerlycschool.nl

link naar scholen op de kaart
x

Fabritiusschool

Hoofdlocatie

Fabritiuslaan 52
1213 CT Hilversum
t: 035 - 621 17 02
e: directie@fabritiusschool.nl
w: www.fabritiusschool.nl

link naar scholen op de kaart
x

Fabritiusschool

Nevenlocatie

Egelantierstraat 115
1214 EC Hilversum
t: 035 - 624 19 05
e: directie@fabritiusschool.nl
w: www.fabritiusschool.nl

link naar scholen op de kaart
x

Goudenregenschool


Goudenregenlaan 1
1214 NC Hilversum
t: 035 - 624 31 52
e: directie@goudenregenschool.nl
w: www.goudenregenschool.nl

link naar scholen op de kaart
x

IPS Hilversum

Rembrandtlaan site - main office and students aged 8 to 12
International Primary School

Rembrandtlaan 30
1213 BH Hilversum
t: 035 - 621 60 53
e: principal@ipshilversum.nl
w: www.ipshilversum.nl

link naar scholen op de kaart
x

IPS Hilversum

Frans Halslaan site - for students aged 4 to 8
International Primary School

Frans Halslaan 57A
1213 BK Hilversum
t: 035 - 693 06 41
e: principal@ipshilversum.nl
w: www.ipshilversum.nl

link naar scholen op de kaart
x

IPS Hilversum

Mondrian site - for all primary ages, 4 to 12
International Primary School

Minckelersstraat 36
1221 KH Hilversum
t: 035 - 303 71 63
e: principal@ipshilversum.nl
w: www.ipshilversum.nl

link naar scholen op de kaart
x

Jan van Rijckenborghschool

Kleinschalig betekenisvol onderwijs met aandacht voor de grote levensvragen

’s-Gravesandelaan 15-17
1222 SX Hilversum
t: 035 - 683 29 13
e: directie@jvrhilversum.nl
w: www.jvrhilversum.nl

link naar scholen op de kaart
x

Lelyschool


Lopes Diaslaan 85
1222 VC Hilversum
t: 035 - 642 09 80
e: directie@lelyschool.nl
w: www.lelyschool.nl

link naar scholen op de kaart
x

Lorentzschool

Hoofdlocatie
Daltononderwijs

Lorentzweg 135
1223 HN Hilversum
t: 035 - 685 58 23
e: directielorentz@obslorentzschool.nl
w: www.obslorentzschool.nl

link naar scholen op de kaart
x

Lorentzschool

Nevenlocatie
Daltononderwijs

Van het Hoffplein 2
1223 EG Hilversum
t: 035 - 685 30 21
e: directielorentz@obslorentzschool.nl
w: www.obslorentzschool.nl

link naar scholen op de kaart
x

Sterrenschool Hilversum

Kleinschalige school met oog voor talenten

Huygensstraat 35
1222 TJ Hilversum
t: 035 - 685 19 19
e: directie@sterrenschoolhilversum.nl
w: www.sterrenschoolhilversum.nl

link naar scholen op de kaart
x

Taalschool

Onderwijs voor nieuwkomers

Jan Blankenlaan 8
1222 SW HILVERSUM
t: 035 - 206 70 10
e: directie@dedubbeldekker.nl
w: www.taalschoolhilversum.nl

link naar scholen op de kaart
x

IKC Villa Vrolik


Harry Banninkstraat 3
1223 MP Hilversum
t: 035 642 60 20
e: directie@ikcvillavrolik.nl
w: www.ikcvillavrolik.nl

link naar scholen op de kaart
x

Violenschool

Nederlandstalig onderwijs en TPO (tweetalig onderwijs).

Violenstraat 3
1214 CJ Hilversum
t: 035 621 17 03
e: directie@violenschool.nl
w: www.violenschool.nl

link naar scholen op de kaart
x

Vondelschool


Schuttersweg 36
1217 PZ Hilversum
t: 035 - 621 16 16
e: directie@vondelschoolhilversum.nl
w: www.vondelschoolhilversum.nl

link naar scholen op de kaart
x

IKC De Wijde Blik

Kleinschalige school met oog voor talenten

Augustinushof 59
1216 LD Hilversum
t: 035 - 6216142
e: directie@ikcdewijdeblik.nl
w: www.ikcdewijdeblik.nl

link naar scholen op de kaart
x

De Windkanter

Vrije Schoolonderwijs

Oude Amersfoortseweg 196
1212 AL Hilversum
t: 035 - 685 17 76
e: directie@dewindkanter.nl
w: www.dewindkanter.nl

link naar scholen op de kaart