Vacature directeur IKC Villa Vrolik Hilversum (0,8 fte)

21 april 2021   |   704 keer bekeken

De directeur van het IKC Villa Vrolik in Hilversum heeft na 22 jaar werkzaam te zijn geweest voor onze stichting een nieuwe uitdaging gevonden. Wij zijn daarom op zoek naar een enthousiaste directeur die deze jonge groeiende Daltonschool samen met de IKC- partners verder wil vormgeven.


Ben jij een enthousiaste, inspirerende schoolleider die samen met het team de school verder kan ontwikkelen? En ben jij een kei in het samenwerken met verschillende partijen zodat je de samenhang tussen de IKC-partners verder versterkt en de aankomende verbouwing soepel laat verlopen? Dan ben jij de directeur die wij zoeken!

De school

IKC Villa Vrolik is een jonge groeiende school in de nieuwbouwwijk Anna's Hoeve in Hilversum. De schoolt telt ongeveer 300 leerlingen verdeeld over 12 groepen. IKC Villa Vrolik is een plezierige en veilige omgeving waar kinderen samen spelen en leren. In een open en licht nieuw gebouw biedt Villa Vrolik kinderen van 2 tot 13 jaar een totaalpakket aan Daltononderwijs, opvang en peuterspeelzaal. Kijk voor meer informatie over de school op: www.ikcvillavrolik.nl

De functie

We zoeken per 1 augustus 2021 structurele invulling voor deze functie en daarmee een betrokken, bevlogen en standvastige verbinder. Samen met het team, ouders, leerlingen en de IKC-partners zet je de school stevig neer en begeleid je de groei. Je neemt en geeft verantwoordelijkheid en draagt het STIP-beleid uit. Daarbij maak je in de koers van STIP Hilversum de juiste vertaalslag voor jouw school.

Als directeur van IKC Villa Vrolik beschik je over de volgende vaardigheden:
• participatief en verbindend leidinggeven,
• daadkracht,
• oplossingsgericht werken,
• samenwerken,
• zelfstandigheid,
• open en transparante communicatie,
• teamontwikkeling (teambuilding, verantwoordelijkheid en professionaliteit),
• coaching en stevig in je schoenen staan.

Je draagt bij aan een goede teamsfeer en je bent het boegbeeld van de school en een voorbeeld voor andere STIP directeuren. Je handelt planmatig vanuit een langere termijnvisie waarbij je stuurt, lef hebt en keuzes durft te maken. Je hebt ervaring in het (openbaar) basisonderwijs en de schoolleidersopleiding afgerond of bent bereid om deze te gaan volgen. Verder is ervaring binnen het Daltononderwijs, een IKC en met expliciete directe instructie (EDI) een pre.

Wij vinden het belangrijk dat jij als schooldirecteur jouw kennis en kunde inzet om met empathie en humor een balans te vinden in:
• ruimte geven en ook hoge verwachtingen hebben;
• samen koers bepalen en ook besluitvaardig leiden;
• standpunten van het team en van jezelf samenbrengen (bottom up);
• vertrouwen geven en ook elkaar van professionele feedback voorzien.

Het positieve en betrokken team zoekt een coachende leider die inspireert, verbindt en zicht houdt op ontwikkelingen, gezamenlijke uitgangspunten en kwalitatieve kaders. Hierbij benut je de aanwezige kundigheid, expertise en potentieel.

STIP Hilversum

IKC Villa Vrolik valt onder het bevoegd gezag van Stichting Openbaar Basisonderwijs Hilversum (STIP Hilversum). Dit is een scholenkoepel van 16 openbare basisscholen, verdeeld over 20 locaties in de gemeente Hilversum. STIP Hilversum staat voor goed, algemeen toegankelijk, openbaar onderwijs. Continue verbetering van de kwaliteit van het onderwijs is voor het bestuur en de scholen een belangrijke opdracht. De openbare STIP-scholen voldoen niet alleen aan de eisen van de Inspectie, ze leggen de lat hoger en stellen hun ambities voortdurend bij. Doel is om alle scholen een eigen profiel te geven, zodat ouders binnen Hilversum keuze hebben uit een diversiteit aan onderwijs in de eigen buurt. De kernwaarden van STIP Hilversum zijn: samen, trots, innovatief en professioneel. Op de website van STIP kun je hier meer over lezen.

Wij bieden jou

• Een uitdagende functie met volop ruimte voor ontwikkeling;
• Uitgebreide opleidingsmogelijkheden;
• Deelname aan het netwerk van Stip directeuren en intervisie bijeenkomsten;
• Arbeidsvoorwaarden en salaris conform cao PO (schaal D12, € 3.459,00 € 5.527,00)
• Collectiviteitskorting op diverse verzekeringen en andere producten;
• Korting op de kosten van je sportabonnement, een fiets-privé regeling en een fiscale regeling voor woon-werkverkeer.

Door onze hele organisatie heen zijn er netwerkgroepen en leerteams. Ook de schooldirecteuren hebben hun eigen netwerkgroep. Eens per maand kom je samen om van elkaar te leren en het beleid verder vorm te geven. Je wordt hierin ondersteund en begeleid door de bestuurder en de andere stafleden.

Interesse?

Heb je interesse? Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet! Je kunt je cv en motivatiebrief (onder vermelding van ‘directeur IKC Villa Vrolik’) tot en met zondag 9 mei 2021 mailen naar vacature@stiphilversum.nl.

Vragen?

Heb je vragen over de inhoud van de functie? Bel gerust met Caroline van Veen (hoofd Onderwijs & kwaliteit/ plaatsvervangend bestuurder via 035-6221370 of 06-12709107. Informatie over STIP Hilversum kun je vinden op onze websitewww.stiphilversum.nl

Sollicitatieprocedure

De eerste gesprekken vinden (online) plaats op maandag 17 mei en dinsdag 18 mei. Geselecteerden ontvangen hierover op woensdag 12 mei bericht. De tweede gespreksronde vindt plaats op het IKC Villa Vrolik op dinsdag 25 mei 2021. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Profiel

Een uitgebreid profiel voor deze functie kunt u hier lezen.  

Open sollicitatie

Niet de functie waar je naar op zoek bent, maar wel geïnteresseerd om bij ons te werken? Stuur een open sollicitatie en wij nemen contact met je op.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.
Filmpjes
Vergoot je vakkundigheid
"Bij Stip word je gestimuleerd te blijven leren: Door het enthousiasme van onze directeur hebben wij ons verdiept in de opleiding Master Expertleerkracht Primair Onderwijs (MEPO) van de Hogeschool Utrecht. "
Cindy de Haas, Naomi Calis, Eva Arink

Stip Hilversum is een lerende organisatie, die altijd in beweging is.

We vinden het belangrijk de lerende organisatie verder uit te bouwen. Ook vinden we het essentieel de vakkundigheid van beginnende én ervaren leerkrachten, intern begeleiders en directeuren op hoog niveau te houden en te vergroten.

Dat doen we onder andere via:
  • Onze eigen Stip Academie
  • Kennisnetwerken (zoals het Netwerk Jonge Kind, Netwerk groep 8 en het ICT Netwerk )
  • Uitgebreide begeleidings- en een coachingstrajecten voor startende leerkrachten en IB-ers
  • Kweekvijvertrajecten voor internbegeleiders en directeuren
  • Daarnaast worden werknemers gestimuleerd zich te blijven ontwikkelen door opleidingen te volgen.

Op deze manier stimuleren we het leren met én van elkaar.Neem jij graag initiatieven? Denk dan mee over innovatie en verbetering!

Wij stimuleren medewerkers mee te denken over innovatie en verbetering. We vinden het belangrijk dat goede ideeën en initiatieven gehoord en gesteund worden. Bij de uitvoering van deze initiatieven zetten we zoveel mogelijk onze eigen medewerkers in, zodat er ruimte is voor talent én ontwikkeling.  De leerkrachten en andere medewerkers van de Stip-scholen gaan vernieuwingen niet uit de weg. Medewerkers van Stip Hilversum kenmerken zich dan ook door lef en ondernemerschap. 

Bij Stip Hilversum is er veel mogelijk.

Medewerkers weten dat – als er een goed onderbouwd plan ligt - er veel mogelijk is binnen Stip Hilversum. Hierdoor ontstaat beleid dat, daar waar mogelijk op alle niveaus van onderaf komt en waarbij de verantwoordelijkheid bij de professionals op de werkvloer ligt. Zo start er in schooljaar 2021 - 2022 een kei-klas voor kinderen met een praktisch talent. Klik hier voor meer info over de Stip kei-klas

Heb jij ook een ja, en! instelling?

Stip medewerkers kijken verder dan hun eigen leslokaal en school. Medewerkers werken vanuit een gezamenlijke doelstelling (de gezamenlijke doelen van Stip Hilversum en de doelen van de school) vanuit heldere rollen en verantwoordelijkheden. Initiatieven ontwikkelen, nascholing en verdieping van het vak zijn vanzelfsprekend. Medewerkers van Stip Hilversum zijn bereid om met enthousiasme en energie te vernieuwen en denken in oplossingen. Bij Stip maken we van een probleem een mogelijkheid. In plaats van een ‘ja maar’-cultuur gaan wij voor een ‘ja en!’-instelling!

Wil jij ook doelen en resultaten te behalen, zodat je het beste uit jezelf én jouw leerlingen kan halen? Herken jij je in bovenstaande punten? Solliciteer dan vandaag nog op een van de openstaande vacatures of stuur een open sollicitatie.


Oog voor werkdruk en gezondheid

Stip Hilversum maakt werk van goed personeelsbeleid. Naast het vormgeven van de lerende organisatie, de uitgebreide begeleidings- en coachingstrajecten voor startende leerkrachten, inspirerende leerteams, kennisnetwerken en audits hebben we oog voor de ervaren werkdruk door leerkrachten. We willen graag dat leerkrachten zich zoveel mogelijk kunnen richten op wat ze het allerliefste doen: werken met leerlingen.

Helaas lukt het niet altijd om de ervaren werkdruk weg te nemen. Maar Stip Hilversum blijft zoeken naar oplossingen. Zo is Stip Hilversum in 2020 samen met CorDeo scholengroep en TNO een onderzoek gestart naar werkdruk en vitaliteit in het onderwijs. We onderzoeken hoe we de werkdruk in het onderwijs kunnen verminderen en de vitaliteit van leerkrachten kunnen vergroten. Op basis hiervan gaan we aan de komende jaren aan de slag met concrete acties.

Professionele invalpool

Het ziekteverzuim binnen Stip Hilversum ligt laag. Maar natuurlijk komt het ook bij ons voor dat medewerkers voor korte of langere tijd ziek zijn. Kan jij door ziekte een dag niet werken, dan kun je vertrouwen op professionele leerkrachten uit onze eigen invalpool die jouw klas goed opvangen.  

Werken in de invalpool?

Hou jij van afwisseling, wil je veel leren maar wil je wel een vast salaris? Start dan als leerkracht vanuit onze invalpool. Klik hier voor meer informatie over de invalpool


Maak het verschil bij Stip Hilversum!

Solliciteren bij STIP is een eitje!

1
2
3
4
5
6
Solliciteer in zes stappen bij Stip Hilversum
Kennismaken
Geschikt voor de vacature? Dan neemt de directeur  van de school contact met je op om kennis te maken.
Eerste gesprek
Je komt langs voor een kop koffie of thee en een goed gesprek.
Vervolggesprek
Hebben we een klik, dan volt er een tweede gesprek.
Contractvoorstel
We doen jou een passend voorstel.
In dienst
Welkom bij Stip Hilversum!
Altijd op de hoogte van de laatste vacatures?
x

Stip Hilversum

Bestuurbureau

Oude Enghweg 2
1217 JC Hilversum
t: 035 - 622 13 70
e: info@stiphilversum.nl
w: www.stiphilversum.nl

link naar scholen op de kaart
x

De Gooise Daltonschool

Daltononderwijs, tweetalig onderwijs (Engels en Nederlands)

Vuurvlindermeent 56
1218 GZ Hilversum
t: 035 - 691 24 46
e: directie@degooisedaltonschool.nl
w: www.degooisedaltonschool.nl

link naar scholen op de kaart
x

O.B.S. De Dubbeldekker

Intensief taalonderwijs (schakelklassen)

Oude Amersfoortseweg 196
1212 AL Hilversum
t: 035 - 685 17 76
e: directie@dedubbeldekker.nl
w: www.dedubbeldekker.nl

link naar scholen op de kaart
x

O.B.S. Elckerlyc


Van Hogendorplaan 1A
1215 EG Hilversum
t: 035 - 624 91 50
e: directie@elckerlycschool.nl
w: www.elckerlycschool.nl

link naar scholen op de kaart
x

Fabritiusschool

Hoofdlocatie

Fabritiuslaan 52
1213 CT Hilversum
t: 035 - 621 17 02
e: fhigler@fabritiusschool.nl
w: www.fabritiusschool.nl

link naar scholen op de kaart
x

Fabritiusschool

Nevenlocatie

Egelantierstraat 115
1214 EC Hilversum
t: 035 - 624 19 05
e: fhigler@fabritiusschool.nl
w: www.fabritiusschool.nl

link naar scholen op de kaart
x

Goudenregenschool


Goudenregenlaan 1
1214 NC Hilversum
t: 035 - 624 31 52
e: directie@goudenregenschool.nl
w: www.goudenregenschool.nl

link naar scholen op de kaart
x

IPS Hilversum

Rembrandtlaan site - main office and students aged 8 to 12
International Primary School

Rembrandtlaan 30
1213 BH Hilversum
t: 035 - 621 60 53
e: principal@ipshilversum.nl
w: www.ipshilversum.nl

link naar scholen op de kaart
x

IPS Hilversum

Frans Halslaan site - for students aged 4 to 8
International Primary School

Frans Halslaan 57A
1213 BK Hilversum
t: 035 - 693 06 41
e: principal@ipshilversum.nl
w: www.ipshilversum.nl

link naar scholen op de kaart
x

IPS Hilversum

Mondrian site - for all primary ages, 4 to 12
International Primary School

Minckelersstraat 36
1221 KH Hilversum
t: 035 - 303 71 63
e: principal@ipshilversum.nl
w: www.ipshilversum.nl

link naar scholen op de kaart
x

Jan van Rijckenborghschool

Kleinschalig betekenisvol onderwijs met aandacht voor de grote levensvragen

’s-Gravesandelaan 15-17
1222 SX Hilversum
t: 035 - 683 29 13
e: directie@jvrhilversum.nl
w: www.jvrhilversum.nl

link naar scholen op de kaart
x

Lelyschool


Lopes Diaslaan 85
1222 VC Hilversum
t: 035 - 642 09 80
e: directie@lelyschool.nl
w: www.lelyschool.nl

link naar scholen op de kaart
x

Lorentzschool

Hoofdlocatie
Daltononderwijs

Lorentzweg 135
1223 HN Hilversum
t: 035 - 685 58 23
e: directielorentz@obslorentzschool.nl
w: www.obslorentzschool.nl

link naar scholen op de kaart
x

Lorentzschool

Nevenlocatie
Daltononderwijs

Van het Hoffplein 2
1223 EG Hilversum
t: 035 - 685 30 21
e: directielorentz@obslorentzschool.nl
w: www.obslorentzschool.nl

link naar scholen op de kaart
x

Sterrenschool Hilversum

Kleinschalige school met oog voor talenten

Huygensstraat 35
1222 TJ Hilversum
t: 035 - 685 19 19
e: directie@sterrenschoolhilversum.nl
w: www.sterrenschoolhilversum.nl

link naar scholen op de kaart
x

Taalschool

Onderwijs voor nieuwkomers

Jan Blankenlaan 8
1222 SW HILVERSUM
t: 035 - 206 70 10
e: directie@dedubbeldekker.nl
w: www.taalschoolhilversum.nl

link naar scholen op de kaart
x

IKC Villa Vrolik


Harry Banninkstraat 3
1223 MP Hilversum
t: 035 642 60 20
e: directie@ikcvillavrolik.nl
w: www.ikcvillavrolik.nl

link naar scholen op de kaart
x

Violenschool

Nederlandstalig onderwijs en TPO (tweetalig onderwijs).

Violenstraat 3
1214 CJ Hilversum
t: 035 621 17 03
e: directie@violenschool.nl
w: www.violenschool.nl

link naar scholen op de kaart
x

Vondelschool


Schuttersweg 36
1217 PZ Hilversum
t: 035 - 621 16 16
e: directie@vondelschoolhilversum.nl
w: www.vondelschoolhilversum.nl

link naar scholen op de kaart
x

IKC De Wijde Blik

Kleinschalige school met oog voor talenten

Augustinushof 59
1216 LD Hilversum
t: 035 - 6216142
e: directie@ikcdewijdeblik.nl
w: www.ikcdewijdeblik.nl

link naar scholen op de kaart
x

De Windkanter

Vrije Schoolonderwijs

Oude Amersfoortseweg 196
1212 AL Hilversum
t: 035 - 685 17 76
e: directie@dewindkanter.nl
w: www.dewindkanter.nl

link naar scholen op de kaart