Vacature directeur Fabritiusschool Hilversum (1 fte)

18 maart 2021   |   574 keer bekeken


De directeur van openbare basisschool Fabritiusschool in Hilversum gaat aan het eind van het schooljaar 2020-2021 met pensioen. Dit biedt een unieke kans om directeur te worden van deze professionele en plezierige school met twee prachtige schoolgebouwen in Hilversum Zuid.

Ben jij een enthousiaste, inspirerende schoolleider die samen met het team de school verder kan ontwikkelen en in staat is om het unieke karakter van de school te behouden? Dan ben jij de directeur die wij zoeken!

De school

De Fabritiusschool is een stabiele school en telt op het einde van een schooljaar ongeveer 500 leerlingen verdeeld over 17 groepen. De school is gehuisvest in twee monumentale schoolgebouwen die zijn ontworpen door de architect W.M. Dudok. De Fabritiusschool is een goede en plezierige school met orde en regelmaat. De school is een plaats waar de leerlingen zich veilig en geborgen voelen, waar iedereen goed onderwijs wordt aangeboden en waar continue aandacht is voor de kwaliteit, reflectie en respect. Kijk voor meer informatie over de school op: www.fabritiusschool.nl

De functie

We zoeken per 1 augustus 2021 structurele invulling voor deze functie en daarmee een betrokken, bevlogen en standvastige verbinder. Samen met het team, ouders en leerlingen zet je de school stevig neer. Je neemt en geeft verantwoordelijkheid en draagt het STIP-beleid uit. Daarbij maak je in de koers van STIP Hilversum de juiste vertaalslag voor jouw school.
Vaardigheden als leidinggeven, daadkracht, oplossingsgericht werken, zelfstandigheid, open en transparante communicatie, coaching en stevig in je schoenen staan zijn voor ons vanzelfsprekend in deze functie. Je draagt bij aan een goede teamsfeer en teamontwikkeling en je bent het boegbeeld van de school en een voorbeeld voor andere STIP directeuren. Je hebt ervaring in het (openbaar) basisonderwijs en de schoolleidersopleiding afgerond of bent bereid om deze te gaan volgen.

Wij vinden het belangrijk dat jij als schooldirecteur jouw kennis en kunde inzet om met empathie en humor een balans te vinden in:
  • ruimte geven en ook hoge verwachtingen hebben;
  • samen koers bepalen en ook besluitvaardig leiden;
  • vertrouwen geven en ook elkaar van professionele feedback voorzien.
Het positieve en betrokken team zoekt een coachende leider die inspireert, verbindt en zicht houdt op ontwikkelingen, gezamenlijke uitgangspunten en kwalitatieve kaders. Iemand die binnen de kaders van openbaar traditioneel onderwijs interessante nieuwe ontwikkelingen omarmt en de school en het team inspireert.

Aangezien de school twee locaties kent, zorg je er als directeur voor dat het team toch een geheel blijft en dat de twee locaties met elkaar verbonden zijn.

STIP Hilversum

De Fabritiusschool valt onder het bevoegd gezag van Stichting Openbaar Basisonderwijs Hilversum (STIP Hilversum). Dit is een scholenkoepel van 16 openbare basisscholen, verdeeld over 20 locaties in de gemeente Hilversum. STIP Hilversum staat voor goed, algemeen toegankelijk, openbaar onderwijs. Continue verbetering van de kwaliteit van het onderwijs is voor het bestuur en de scholen een belangrijke opdracht. De openbare STIP-scholen voldoen niet alleen aan de eisen van de Inspectie, ze leggen de lat hoger en stellen hun ambities voortdurend bij. Doel is om alle scholen een eigen profiel te geven, zodat ouders binnen Hilversum keuze hebben uit een diversiteit aan onderwijs in de eigen buurt. De kernwaarden van STIP Hilversum zijn: samen, trots, innovatief en professioneel. Op de website van STIP kun je hier meer over lezen.

Wij bieden jou

• Een uitdagende functie met volop ruimte voor ontwikkeling;
• Uitgebreide opleidingsmogelijkheden;
• Deelname aan het netwerk van Stip directeuren en intervisie bijeenkomsten;
• Arbeidsvoorwaarden en salaris conform cao PO (schaal D12, € 3.459,00 /€ 5.527,00)
• Collectiviteitskorting op diverse verzekeringen en andere producten;
• Korting op de kosten van je sportabonnement, een fiets-privé regeling en een fiscale regeling voor woon-werkverkeer.

Door onze hele organisatie heen zijn er netwerkgroepen en leerteams. Ook de schooldirecteuren hebben hun eigen netwerkgroep. Eens per maand kom je samen om van elkaar te leren en het beleid verder vorm te geven. Je wordt hierin ondersteund en begeleid door de bestuurder en de andere stafleden.

Interesse?

Heb je interesse? Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet! Je kunt je cv en motivatiebrief (onder vermelding van ‘schoolleider Fabritiusschool’) tot en met woensdag 7 april 2021 mailen naar vacature@stiphilversum.nl.

Vragen?

Heb je vragen over de inhoud van de functie? Bel gerust met Caroline van Veen (hoofd Onderwijs & kwaliteit/ plaatsvervangend bestuurder via 035-6221370 of 06-12709107. Informatie over STIP Hilversum kun je vinden op onze websitewww.stiphilversum.nl

Sollicitatieprocedure

De eerste gesprekken vinden (online) plaats op dinsdag 20 april (vanaf 18.00 uur) en woensdag 21 april (vanaf 15.00 uur). Geselecteerden ontvangen hierover uiterlijk vrijdag 16 april 2021 bericht. De tweede gespreksronde vindt plaats op de Fabritiusschool op woensdag 12 mei 2021. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Profiel

Een uitgebreid profiel voor deze functie kunt hier lezen.  

--
Niet de functie waar je naar op zoek bent, maar wel geïnteresseerd om bij ons te werken? Stuur een open sollicitatie en wij nemen contact met je op.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.

Filmpjes
Vergoot je vakkundigheid
"Bij Stip word je gestimuleerd te blijven leren: Door het enthousiasme van onze directeur hebben wij ons verdiept in de opleiding Master Expertleerkracht Primair Onderwijs (MEPO) van de Hogeschool Utrecht. "
Cindy de Haas, Naomi Calis, Eva Arink

Dit is Stip Hilversum

Stip Hilversum ziet het als haar missie om openbaar en algemeen toegankelijk primair onderwijs te bieden voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar ongeacht afkomst, cultuur of religie. Iedereen is welkom op onze Stip-scholen.

Onze Stichting bestaat uit 16 openbare basisscholen op 20 verschillende locaties in Hilversum. De scholen hebben een divers onderwijsaanbod zodat ouders in Hilversum een bewuste keuze kunnen maken voor een school die past bij hun kind. Het onderwijs op de Stip-scholen varieert van tweetalig en internationaal onderwijs tot speciale onderwijsconcepten als Dalton, vrijeschool of Sterrenschool.
Daarnaast variëren de scholen in samenstelling en grootte, van 72 tot 500 leerlingen. Niet alleen het onderwijsaanbod, maar ook de leerlingen op onze scholen zijn verschillend: niet alleen qua afkomst, levensovertuiging of seksuele geaardheid, maar ook qua vraag die aan de leerkrachten worden gesteld. Stip Hilversum is een lerende organisatie, die altijd in beweging is. We vinden het belangrijk de lerende organisatie verder uit te bouwen. Ook vinden we het essentieel de vakkundigheid van beginnende én ervaren leerkrachten, intern begeleiders en directeuren op hoog niveau te houden en te vergroten.
 Dat doen we onder andere via:
  • Onze eigen Stip Academie
  • Kennisnetwerken (zoals het Netwerk Jonge Kind, Netwerk groep 8 en het ICT Netwerk )
  • Uitgebreide begeleidings- en een coachingstrajecten voor startende leerkrachten en IB-ers
  • Kweekvijvertrajecten voor internbegeleiders en directeuren
  • Daarnaast worden werknemers gestimuleerd zich te blijven ontwikkelen door opleidingen te volgen.

Op deze manier stimuleren we het leren met én van elkaar.Meedenken over innovatie en verbetering

Wij stimuleren medewerkers mee te denken over innovatie en verbetering. We vinden het belangrijk dat goede ideeën en initiatieven gehoord en gesteund worden. Bij de uitvoering van deze initiatieven zetten we zoveel mogelijk onze eigen medewerkers in, zodat er ruimte is voor talent én ontwikkeling.  De leerkrachten en andere medewerkers van de Stip-scholen gaan vernieuwingen niet uit de weg. Medewerkers van Stip Hilversum kenmerken zich dan ook door lef en ondernemerschap. 

Heb jij een goed plan? Deel het dan! 

Bij Stip Hilversum is er veel mogelijk.

Medewerkers weten dat – als er een goed onderbouwd plan ligt - er veel mogelijk is binnen Stip Hilversum. Hierdoor ontstaat beleid dat, daar waar mogelijk op alle niveaus van onderaf komt en waarbij de verantwoordelijkheid bij de professionals op de werkvloer ligt. Zo start er in schooljaar 2020 - 2021 een Klusklas voor kinderen met een praktisch talent.

Oog voor werkdruk

Stip Hilversum maakt werk van goed personeelsbeleid. Naast het vormgeven van de lerende organisatie, de uitgebreide begeleidings- en coachingstrajecten voor startende leerkrachten, inspirerende leerteams, kennisnetwerken en audits hebben we oog voor de ervaren werkdruk door leerkrachten. We willen graag dat leerkrachten zich zoveel mogelijk kunnen richten op wat ze het allerliefste doen: werken met leerlingen.

Helaas lukt het niet altijd om de ervaren werkdruk weg te nemen. Maar Stip Hilversum blijft zoeken naar oplossingen. Zo is Stip Hilversum in 2020 samen met CorDeo scholengroep en TNO een onderzoek gestart naar werkdruk en vitaliteit in het onderwijs. We onderzoeken hoe we de werkdruk in het onderwijs kunnen verminderen en de vitaliteit van leerkrachten kunnen vergroten. Op basis hiervan gaan we aan de komende jaren aan de slag met concrete acties.

Professionele invalpool

Het ziekteverzuim binnen Stip Hilversum ligt laag. Maar natuurlijk komt het ook bij ons voor dat medewerkers voor korte of langere tijd ziek zijn.

Kan jij door ziekte een dag niet werken, dan kun je vertrouwen op professionele leerkrachten uit onze eigen invalpool die jouw klas goed opvangen.  

Solliciteren bij STIP is een eitje!

1
2
3
4
5
6
Solliciteer in zes stappen bij Stip Hilversum
Kennismaken
Geschikt voor de vacature? Dan neemt de directeur  van de school contact met je op om kennis te maken.
Eerste gesprek
Je komt langs voor een kop koffie of thee en een goed gesprek.
Vervolggesprek
Hebben we een klik, dan volt er een tweede gesprek.
Contractvoorstel
We doen jou een passend voorstel.
In dienst
Welkom bij Stip Hilversum!

Er is altijd een Stip school die bij jou past

Elke school heeft nadrukkelijk een eigen gezicht en profiel. Er is dus altijd wel een werkplek die bij JOU past! Binnen Stip Hilversum is door de diversiteit aan scholen ruimte om je breder te ontwikkelen en loopbaanstappen te maken. Ben je eenmaal begonnen bij Stip Hilversum, dan houden we je het liefste binnenboord en denken graag met je mee over jouw wensen en ideeën om samen met jou het beste uit jouw potentie te halen.

Ben je benieuwd naar die diversiteit van onze scholen kijk dan hier.

Heb jij ook een ‘ja en!’-instelling?

Stip medewerkers kijken verder dan hun eigen leslokaal en school. Medewerkers werken vanuit een gezamenlijke doelstelling (de gezamenlijke doelen van Stip Hilversum en de doelen van de school) vanuit heldere rollen en verantwoordelijkheden. Initiatieven ontwikkelen, nascholing en verdieping van het vak zijn vanzelfsprekend. Medewerkers van Stip Hilversum zijn bereid om met enthousiasme en energie te vernieuwen en denken in oplossingen. Bij Stip maken we van een probleem een mogelijkheid. In plaats van een ‘ja maar’-cultuur gaan wij voor een ‘ja en!’-instelling!

Wil jij ook doelen en resultaten te behalen, zodat je het beste uit jezelf én jouw leerlingen kan halen? Herken jij je in bovenstaande punten? Solliciteer dan vandaag nog op een van de openstaande vacatures of stuur een open sollicitatie.

Wil je meer weten  over Stip Hilversum als werkgever, kijk dan op : P&O Beleid
Altijd op de hoogte van de laatste vacatures?
Cees Schoon
"Ik ben zowel als leerkracht en als IB-er al bijna 30 jaar met veel plezier aan het werk. De werksfeer op de Fabritiusschool is erg prettig en de collegialiteit is prima. Binnen Stip hebben we een goed georganiseerd netwerk van IB-ers, waarbij veelvuldig gebruik wordt gemaakt van elkaars expertise."
IB-er op de Fabritiusschool
x

Stip Hilversum

Bestuurbureau

Oude Enghweg 2
1217 JC Hilversum
t: 035 - 622 13 70
e: info@stiphilversum.nl
w: www.stiphilversum.nl

link naar scholen op de kaart
x

De Gooise Daltonschool

Daltononderwijs, tweetalig onderwijs (Engels en Nederlands)

Vuurvlindermeent 56
1218 GZ Hilversum
t: 035 - 691 24 46
e: directie@degooisedaltonschool.nl
w: www.degooisedaltonschool.nl

link naar scholen op de kaart
x

O.B.S. De Dubbeldekker

Intensief taalonderwijs (schakelklassen)

Oude Amersfoortseweg 196
1212 AL Hilversum
t: 035 - 685 17 76
e: directie@dedubbeldekker.nl
w: www.dedubbeldekker.nl

link naar scholen op de kaart
x

O.B.S. Elckerlyc


Van Hogendorplaan 1A
1215 EG Hilversum
t: 035 - 624 91 50
e: directie@elckerlycschool.nl
w: www.elckerlycschool.nl

link naar scholen op de kaart
x

Fabritiusschool

Hoofdlocatie

Fabritiuslaan 52
1213 CT Hilversum
t: 035 - 621 17 02
e: fhigler@fabritiusschool.nl
w: www.fabritiusschool.nl

link naar scholen op de kaart
x

Fabritiusschool

Nevenlocatie

Egelantierstraat 115
1214 EC Hilversum
t: 035 - 624 19 05
e: fhigler@fabritiusschool.nl
w: www.fabritiusschool.nl

link naar scholen op de kaart
x

Goudenregenschool


Goudenregenlaan 1
1214 NC Hilversum
t: 035 - 624 31 52
e: directie@goudenregenschool.nl
w: www.goudenregenschool.nl

link naar scholen op de kaart
x

IPS Hilversum

Rembrandtlaan site - main office and students aged 8 to 12
International Primary School

Rembrandtlaan 30
1213 BH Hilversum
t: 035 - 621 60 53
e: principal@ipshilversum.nl
w: www.ipshilversum.nl

link naar scholen op de kaart
x

IPS Hilversum

Frans Halslaan site - for students aged 4 to 8
International Primary School

Frans Halslaan 57A
1213 BK Hilversum
t: 035 - 693 06 41
e: principal@ipshilversum.nl
w: www.ipshilversum.nl

link naar scholen op de kaart
x

IPS Hilversum

Mondrian site - for all primary ages, 4 to 12
International Primary School

Minckelersstraat 36
1221 KH Hilversum
t: 035 - 303 71 63
e: principal@ipshilversum.nl
w: www.ipshilversum.nl

link naar scholen op de kaart
x

Jan van Rijckenborghschool

Kleinschalig betekenisvol onderwijs met aandacht voor de grote levensvragen

’s-Gravesandelaan 15-17
1222 SX Hilversum
t: 035 - 683 29 13
e: directie@jvrhilversum.nl
w: www.jvrhilversum.nl

link naar scholen op de kaart
x

Lelyschool


Lopes Diaslaan 85
1222 VC Hilversum
t: 035 - 642 09 80
e: directie@lelyschool.nl
w: www.lelyschool.nl

link naar scholen op de kaart
x

Lorentzschool

Hoofdlocatie
Daltononderwijs

Lorentzweg 135
1223 HN Hilversum
t: 035 - 685 58 23
e: directielorentz@obslorentzschool.nl
w: www.obslorentzschool.nl

link naar scholen op de kaart
x

Lorentzschool

Nevenlocatie
Daltononderwijs

Van het Hoffplein 2
1223 EG Hilversum
t: 035 - 685 30 21
e: directielorentz@obslorentzschool.nl
w: www.obslorentzschool.nl

link naar scholen op de kaart
x

Sterrenschool Hilversum

Kleinschalige school met oog voor talenten

Huygensstraat 35
1222 TJ Hilversum
t: 035 - 685 19 19
e: directie@sterrenschoolhilversum.nl
w: www.sterrenschoolhilversum.nl

link naar scholen op de kaart
x

Taalschool

Onderwijs voor nieuwkomers

Jan Blankenlaan 8
1222 SW HILVERSUM
t: 06-57939850
e: directie@dedubbeldekker.nl
w: www.taalschoolhilversum.nl

link naar scholen op de kaart
x

IKC Villa Vrolik


Harry Banninkstraat 3
1223 MP Hilversum
t: 035 642 60 20
e: directie@ikcvillavrolik.nl
w: www.ikcvillavrolik.nl

link naar scholen op de kaart
x

Violenschool

Nederlandstalig onderwijs en TPO (tweetalig onderwijs).

Violenstraat 3
1214 CJ Hilversum
t: 035 621 17 03
e: directie@violenschool.nl
w: www.violenschool.nl

link naar scholen op de kaart
x

Vondelschool


Schuttersweg 36
1217 PZ Hilversum
t: 035 - 621 16 16
e: directie@vondelschoolhilversum.nl
w: www.vondelschoolhilversum.nl

link naar scholen op de kaart
x

IKC De Wijde Blik

Kleinschalige school met oog voor talenten

Augustinushof 59
1216 LD Hilversum
t: 035 - 6216142
e: directie@ikcdewijdeblik.nl
w: www.ikcdewijdeblik.nl

link naar scholen op de kaart
x

De Windkanter

Vrije Schoolonderwijs

Oude Amersfoortseweg 198
1212 AL Hilversum
t: 035 - 685 17 76
e: directie@dewindkanter.nl
w: www.dewindkanter.nl

link naar scholen op de kaart