Sport Innovatieplan

10 oktober 2022   |   390 keer bekeken

Sport Innovatieplan - Stip Hilversum

"Uniek bewegen"

Stip Hilversum vindt bewegen en bewegingsonderwijs erg belangrijk. Het Sport Innovatieplan, met als motto "Uniek bewegen", is daar een zeer goed voorbeeld van. In samenwerking met diverse (Hilversumse) sportinstellingen worden er komend schooljaar diverse leuke en leerzame sportclinics gegeven: o.a. Rugby, Stuntsteppen, Dansen en Voetjebal. 

Subsidie "Innovatie bewegingsonderwijs"
In het najaar 2021 is er subsidie aangevraagd en ontvangen om het bewegingsonderwijs kwalitatief te verbeteren en ervoor te zorgen dat elke leerling van Stip Hilversum (groep 3 en hoger) 2 uur bewegingsonderwijs per week kan volgen vanaf 1 augustus 2023. De subsidie maakt het aanstellen van een projectleider met de opdracht om het bewegingsonderwijs te verbeteren en innoveren mogelijk. Jolanda Osendarp is vanaf 1 mei als projectleider aan de slag in het kader van innovatie bewegingsonderwijs. Jolanda: “Het lijkt mij een goede combinatie om mijn ervaring in de evenementenbranche en mijn activiteiten bij Voetbalclub SC ‘t Gooi als Voorzitter en Bestuurder voetbal samen te voegen om vooral veel bewegingsplezier te creëren”.

Sport Innovatieplan
Bewegen en sporten verbetert niet alleen de gezondheid, vitaliteit, fitheid en motoriek van leerlingen, maar draagt ook bij aan hun sociaal-emotionele ontwikkeling. Dat is het één van de doelen van het Sport Innovatieplan. Daarnaast bieden we, door de verschillende clinics aan te bieden aan alle scholen, gelijke kansen voor ieder kind ongeacht sociale, culturele en economische achtergrond. De kinderen komen in aanraking met diverse sporten en allerlei bewegingsactiviteiten. Het komende schooljaar wordt gewerkt aan het Sport Innovatieplan met als uiteindelijk doel een "Roadmap". Door het betrekken van onze gediplomeerde vakleerkrachten van de diverse scholen hopen wij draagkracht te creëren binnen de Stip-scholen.

 


Media
  • SPORT INNOVATIE