Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Nieuws

Lancering nieuwe naam en logo voor Kindcentrum De Wijde Blik

De Goudenregenschool-Kerkelanden heet voortaan Kindcentrum De Wijde Blik; een positieve stap in de ontwikkeling van de school


 “Het was tijd voor de Goudenregenschool-Kerkelanden om een volgende stap te maken en een eigen identiteit te ontwikkelen, los van De Goudenregenschool in Hilversum”, vertelt directeur Nick Homan-Dijkstra. “Met een nieuwe naam die onze ambitie weergeeft om meer te zijn dan alleen een basisschool en ons mooie nieuwe logo,  maken we deze stap ook visueel. Wij zoeken namelijk steeds meer de samenwerking met onze buren: BINK Kinderopvang. Met deze samenwerking versterken wij de doorgaande leerlijnen van onze kinderen binnen en buiten ons onderwijs. Tevens werken we veel samen met externen (o.a. bibliotheek Hilversum) en bieden meer aan onze kinderen dan alleen de "verplichte" vakken die gelden op een basisschool (denk aan bijvoorbeeld de theaterlessen). 
Deze verschillende samenwerkingen en onze aandacht voor andere talenten van onze kinderen maken ons anders dan andere basisscholen. De naam van Kindcentrum dragen wij dan ook met trots.”
“Ons reclamebureau heeft onze missie en visie fantastisch vertaald naar dit sprankelende logo. De drie wimperharen staan symbool voor onze kernwaarden spelen, werken en leren. Het oog met de wereldbol geeft de manier aan waarop wij willen dat onze leerlingen de wereld in kijken: met een wijde blik en met oog voor elkaar en het milieu. Het kleurenpalet is vrolijk, speels en eigentijds en spreekt onze doelgroep zeer aan. Ook komt het logo stoer en stevig over door de gebruikte typografie”, meent Nick Homan-Dijkstra, directeur van Kindcentrum De Wijde Blik, “en past daarom erg goed bij het imago van onze school”.  
 

Kindcentrum De Wijde Blik lanceert het nieuwe logo spectaculair op het dak van de school.


Over Kindcentrum De Wijde Blik

De kleinschalige openbare basisschool Kindcentrum De Wijde Blik vertaalt plezier op school naar samen spelen, samen werken en samen leren. Wat je leuk vindt, leer je makkelijker. Kinderen zijn op school om te leren. De leerkracht motiveert en stimuleert hen en heeft overzicht over de leerontwikkeling. Leren mag een feest zijn. Om goed te kunnen leren en je talent te kunnen ontwikkelen is er een basis nodig van vertrouwen, plezier, lef en samenwerking tussen kind, ouders en school. De kernwaarden van de school zijn: Plezier, Verwondering, Welbevinden, Talent-ontwikkeling en Toekomstgericht. Naast reguliere vakken onderscheidt Kindcentrum De Wijde Blik zich doordat deze school theaterlessen biedt en er veel ruimte is om talenten op diverse vlakken te ontdekken en te ontwikkelen.
Voor meer informatie kijkt u op: https://www.ikcdewijdeblik.nl/ of belt u met directeur Nick Homan - Dijkstra T 035 – 621 61 42 T: 06 - 57 93 96 65

Media
  • Wijde blik logo klein
Contact
STIP Hilversum
Oude Enghweg 2
1217 JC  Hilversum
T (035) 622 13 70
E info@stiphilversum.nl