Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Nieuws

Geen eindtoets in groep 8

Breaking news: kinderen in groep 8 hoeven dit jaar geen centrale eindtoets te maken! Dat heeft minister Slob van Onderwijs besloten. Vanwege het coronavirus heeft de minister de eindtoetsen in het basisonderwijs geschrapt.
Het schooladvies zal leidend zijn bij de keuze van de middelbare schoolopleiding. Er zal volgend schooljaar extra goed worden gekeken of een leerling wel op het juiste niveau zit.

Miinister Slob heeft besloten om dit jaar geen centrale eindtoets af te laten nemen bij kinderen uit groep 8 van de basisschool om de werkdruk op scholen te verminderen. Veel schoolleiders en leraren zijn druk bezig met het organiseren en geven van thuisonderwijs. 
In een brief aan de Tweede Kamer  schrijft Slob: "We vragen op dit moment heel veel van het onderwijspersoneel. Ik heb erg veel bewondering voor al die leraren en schoolleiders die zich met al hun creativiteit inzetten voor onderwijs aan kinderen die thuis zitten. Dat heeft nu prioriteit voor scholen." 
Ook schreef Slob in de brief dat leerlingen in groep 8 de afgelopen weken al een schooladvies hebben gekregen. "Dat is altijd al leidend geweest bij de keuze van een middelbare schoolopleiding. Op dit moment is het schooladvies al leidend en is de toets een second opinion bij de keuze. Er zal volgend schooljaar in het voortgezet onderwijs extra goed worden gekeken of een kind wel inderdaad op de juiste plek zit." 
 
Volgens ons geeft dit besluit duidelijkheid, voor schoolleiders en schoolteam. Op deze manier weet iedereen waar hij of zij aan toe is en kan het overleg met het voortgezet onderwijs opgepakt worden om de voorbereiding voor de overgang goed in te richten.  Media
  • cito
Contact
STIP Hilversum
Oude Enghweg 2
1217 JC  Hilversum
T (035) 622 13 70
E info@stiphilversum.nl