Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Nieuws

Vragen over het coronavirus (met updates)

Informatie van GGD Gooi en Vechtstreek voor scholen over het coronavirus

update 10 maart

Hygiënemaatregelen van belang om verspreiding coronavirus tegen te gaan: stop met handen schudden!

Voor meer informatie, zie https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19 en https://www.ggdgv.nl/ update 4 maart

Het nieuwe coronavirus roept vragen op bij ouders, scholen en andere organisaties. GGD Gooi en Vechtstreek ontvangt dagelijks diverse vragen en geeft advies.
Stip Hilversum en de aangesloten openbare basisscholen volgen de adviezen en richtlijnen van de GGD Gooi en Vechtstreek en het RIVM.  De bestuurder van Stip Hilversum heeft regelmatig contact met de directeur van de GGD Gooi en Vechtstreek om de situatie te bespreken.
Voor de laatste updates van de GGD, zie https://www.ggdgv.nl

Het is vooralsnog niet nodig om maatregelen te nemen op scholen, kinderdagverblijven etc. Het is ook geen reden om kinderen niet naar school en kinderopvang te laten gaan.

Het is heel begrijpelijk dat mensen ongerust zijn en vragen hebben. Zo zijn er ouders die twijfelen of ze hun kind wel naar school of de kinderopvang moeten brengen. En er zijn scholen die niet goed weten of een kind, ouder of leerkracht die in een gebied is geweest waar coronavirus is vastgesteld, gewoon naar school kan komen of juist misschien beter thuis kan blijven. Volgens de landelijke richtlijn van het RIVM is thuishouden of weren niet nodig als kinderen geen klachten hebben.

Gezondheidsklachten

Het landelijk advies is dat als u in een gebied bent geweest waar het coronavirus heerst of als u in contact bent geweest met besmette mensen, al bij lichte klachten (hoesten, kortademig, óók zonder koorts) beter een dagje thuis kunt blijven om te zien hoe de klachten zich ontwikkelen. Ga in dat geval niet naar de huisarts of het ziekenhuis, maar neem telefonisch contact op met uw huisarts of de GGD Gooi en Vechtstreek: 035-6926400.

Preventief adviesEen belangrijk  preventief advies voor iedereen is: was de handen goed met zeep (desinfecterende gels zijn echt niet nodig en kunnen soms zelfs averechts werken), nies en hoest in de elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en houd 1 meter afstand van hoestende mensen. Andere maatregelen om besmetting te voorkomen zijn op dit moment nog niet nodig.

Landelijk informatienummer

Er is een landelijk informatienummer over het coronavirus: via 0800-1351 kunt u uw vragen stellen.

Regionaal informatienummer GGD Gooi en Vechtstreek

Heeft u specifieke vragen over het coronavirus in een van de gemeenten van regio Gooi en Vechtstreek, dan kunt u tijdens kantooruren bellen naar het call center van de GGD: 035-6926400. Dit kan op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.
Media
  • corona
Contact
STIP Hilversum
Oude Enghweg 2
1217 JC  Hilversum
T (035) 622 13 70
E info@stiphilversum.nl