Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Nieuws

Kweekvijver Stip HIlversum voor intern begeleiders

In januari start Stip Hilversum met een kweekvijver voor intern begeleiders. Leerkrachten, werkzaam op een van de openbare Stip-scholen en met de ambitie om mogelijk (op termijn) de taak van intern begeleider te gaan vervullen, kunnen in deze kweekvijver hun ambitie onderzoeken en kennismaken met de rol en werkzaamheden van een intern begeleider.
Tijdens vier masterclasses krijgen  de deelnemers zicht op de taken die een IB'er uitvoert binnen de school en welke vaardigheden nodig zijn om dit goed te doen. Naast het opdoen van inhoudelijke kennis en expertise zullen de deelnemers tijdens de kweekvijver ook constant reflecteren op hun eigen drijfveren en mogelijkheden.

In de vier masterclasses zullen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde komen:
·         Het werk van een intern begeleider, professionele houding, feedback geven en je rol binnen het team.
·         Handelingsgericht Werken binnen de school, wat vraagt dit van een intern begeleider?
·         De rol van de intern begeleider binnen de verschillende lagen van de organisatie en vooral de IB-er binnen een lerende organisatie.
·         Rol van een intern begeleider binnen het samenwerkingsverband Unita. 

Deze masterclasses worden gegevens door professionals die STIP als organisatie goed kennen en eerder trainingen hebben gegeven aan o.a. het IB-netwerk van STIP Hilversum.

Na de masterclasses kunnen de deelnemers beter antwoord geven op de vraag of verdere stappen richting het werken als intern begeleider (te denken aan masteropleiding) iets is waarvoor zij willen gaan.

 

Media
  • profielfacebook
Contact
STIP Hilversum
Oude Enghweg 2
1217 JC  Hilversum
T (035) 622 13 70
E info@stiphilversum.nl