Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Nieuws

Vacatures intern begeleider op twee Stip-scholen

Vacatures intern begeleider (m/v) 

Stip Hilversum zoekt voor twee van haar scholen een nieuwe intern begeleider. Zowel op de Elckerlycschool als op de Vondelschool is nu tijdelijk een interim-ib'er werkzaam. Het is de bedoeling dat beide scholen vanaf 1 januari 2020 weer een vaste intern begeleider hebben. Een combinatie van beide functies is ook mogelijk!   

Functieomschrijving  

Als Intern Begeleider zet jij graag je kennis en ervaring in om het enthousiaste en gedreven team van één van de Stip-scholen te begeleiden. Je hecht veel waarde aan een vriendelijk en veilig leerklimaat en het stimuleren van sociaal-emotionele vaardigheden, talenten en mogelijkheden.  

 

Voor twee Stip-scholen, ambitieuze openbare basisscholen in Hilversum, zijn wij op zoek naar een Intern Begeleider die het team komt versterken. We zoeken een IB-er met ruime kennis van en ervaring met gedragsproblematiek en een goede beheersing van de didactiek. 
 
In deze functie heb je een begeleidende en coördinerende rol bij het maken van groepsplannen, individuele hulpplannen en persoonlijke ontwikkelingsplannen en ben je verantwoordelijk voor het structureren en bijhouden van leerlingendossiers. Het afleggen van klassenbezoeken, voeren van gesprekken met ouders en het coachen van collega’s behoort tot je takenpakket. Een uitgebreide taakbeschrijving is opvraagbaar bij de directie van de school. 

 

Stip Hilversum 

De Vondelschool en Elckerlyc maken deel uit van de Stichting Openbaar Onderwijs Hilversum (Stip). Stip Hilversum ziet het als haar missie om openbaar en algemeen toegankelijk primair onderwijs te bieden aan kinderen van 4 tot 12 jaar ongeacht afkomst, cultuur of religie. Een evenwichtige spreiding en diversiteit binnen het openbaar primair onderwijs van Hilversum is voor het bestuur een belangrijke opdracht. De scholen binnen Stip Hilversum voldoen alle aan de gestelde kwaliteitsnormen en werken binnen gestelde kaders, maar mogen van elkaar verschillen en een eigen identiteit ontwikkelen. Stip Hilversum streeft ernaar dat leerlingen op de Stip-scholen al hun talenten kunnen ontwikkelen. Daarbij is er niet alleen aandacht voor de cognitieve kennis en vaardigheden, maar wordt er ook veel aandacht geschonken aan de brede persoonsvorming én emotionele ontwikkeling van ieder kind. Leerlingen van de Stip-scholen zijn zelfstandig, initiatiefrijk, creatief en veerkrachtig. Daarnaast houden ze plezier in leren en blijven ze nieuwsgierig 

 

Kernwaarden S - T - I - P 

De kernwaarden van Stip Hilversum vormen het uitgangspunt voor ons handelen. Het zijn de grondbeginselen van onze organisatie. Zij laten zien wat we belangrijk vinden en waar we voor gaan en voor staan. De kernwaarden zijn: samen, trots, innovatief en professioneel. Op de website kun je hier meer over lezen. 

 

Vondelschool (0,4 fte) 

De Vondelschool is een school in de Boombergbuurt in Hilversum. De school is gehuisvest in een monumentaal Dudokpand, dat vorig jaar nieuw is ingericht. We hebben een enthousiast meewerkend team dat open staat om nieuwe kennis te verwerven. De school is in transitie van pure kennisoverdracht naar werken vanuit vaardigheden en talenten. Deze transitie en vernieuwingen leiden tot een dynamische werkplek met vele mogelijkheden.  

Wij zoeken een ervaren IB-er die met veel ambitie onze zorgstructuur wil door ontwikkelen. Jij neemt een belangrijke rol in bij het neerzetten van een professionele cultuur en het versterken van de onderwijskwaliteit. Je begeleidt leerkrachten bij hun taak om een passend aanbod aan kinderen te bieden.   

Elckerlyc (0,4 fte) 

De Elckerlyc is een openbare basisschool met circa 210 leerlingen. De school is stevig verbonden met de buurt en voor ouders en samenwerkingspartners laagdrempelig toegankelijk. In een betrokken team van enthousiaste leerkrachten wordt er samengewerkt om de leerlingen te begeleiden tot zelfstandige, zelfbewuste en sociale kinderen die naar eigen mogelijkheden maximaal presteren.  

Dit schooljaar gaan we samen met het team, ouders en leerlingen een visietraject aan om onze huidige visie te herijken op basis van alle actuele onderwijsinzichten.  
 
Wij zoeken voor onze school een ervaren IB-er die met veel ambitie wil werken aan de onderwijskwaliteit van de school. Als IB-er speel je een belangrijke rol bij het verder vormgeven van de zorgstructuur en de transitie naar een lerende school. Je doet dit in nauwe samenwerking met het team en de ouders.  

 

Herken je je in beide profielen? Dan is er ook de mogelijkheid om te solliciteren op beide functies. 

 

Functie-eisen 

 

Wat wij in jou zoeken:  

 • Je bent in het bezit van een afgeronde PABO en bij voorkeur een master EN of je bent bereid deze te volgen;
 • Je hebt ervaring als intern begeleider of als leerkracht met een coördinerende functie binnen de school; 
 • Je bent in staat om een leidinggevende en coördinerende rol aan te nemen; 
 • Je bent daadkrachtig, zelfverzekerd en staat stevig in je schoenen; 
 • Je hebt ervaring met handelingsgericht en opbrengstgericht werken; 
 • Je bent flexibel, oplossingsgericht en creatief en kan goed zelfstandig werken; 
 • Je bent in staat om vanuit een helikopterview te kijken naar het schoolaanbod, de aanpak en de resultaten en kunt op basis hiervan onderwijsinhoudelijke keuzes adviseren;
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve en coachende vaardigheden;
 • Je kunt op managementniveau functioneren; 
 • Je draagt bij aan een goede teamsfeer en teamontwikkeling; 
 • Je hebt een goed ontwikkeld empathisch vermogen; 
 • Je vindt het een uitdaging om analyse te maken en je bent in staat aan aan de hand hiervan om de sterkte kanten en verbeterpunten van de school in kaart te brengen.

Wat wij jou bieden: 

 • Wij bieden je een salaris conform de CAO PO, schaal 11; 
 • Wij begeleiden je gedurende het inwerktraject. Dit doen wij door middel van coaching en individuele gesprekken; 
 • Binnen Stip maak je deel uit van het netwerk van intern begeleiders; 
 • Je vindt bij allebei de scholen een leuk en enthousiast team van onderwijsprofessionals; 
 • Je krijgt een functie in een organisatie waar jouw ontwikkeling gestimuleerd wordt. 

  

Informatie en sollicitatie 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Caroline van Veen, hoofd Kwaliteit en Onderwijs van Stip Hilversum op telefoonnummer (035) 622 13 70. 

Je motivatiebrief en CV kun je onder vermelding van Intern Begeleider en vermelding van de school (of scholen) tot uiterlijk 25 september 2019 mailen naar vacature@stiphilversum.nl

Wij vinden het belangrijk in je motivatiebrief te lezen welke school je voorkeur heeft en waarom. 

Vragen over de sollicitatieprocedure kan je stellen via vacature@stiphilversum.nl

De eerste gespreksronde vindt plaats op woensdag 2 oktober 2019. De tweede gespreksronde wordt ingepland in de week van 7 oktober 2019. 
Media
 • ib2
Contact
STIP Hilversum
Oude Enghweg 2
1217 JC  Hilversum
T (035) 622 13 70
E info@stiphilversum.nl