Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Nieuws

Lezing STIP Academie - Kinderen en hun talenten

Lezing STIP Academie - Kinderen en hun talenten (26-09-2019) door Els Pronk

Voor het derde jaar organiseert Stip Hilversum maandelijks - in samenwerking met de openbare basisscholen - een inspirerende lezing voor ouders en leerkrachten van deze scholen. De eerste lezing van dit jaar gaat over talentontwikkeling en hoe we als ouders en leerkrachten kinderen daarbij kunnen ondersteunen. 

Via onderstaande link kunnen leerkrachten en andere medewerkers zich aanmelden voor de lezing: https://stip.mijneigenacademie.nl/arrangements/3287/
Ouders kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar: academies@derolfgroep.nl, voorzien van de titel en datum van de lezing. Meld u tijdig aan, want het aantal plaatsen beperkt.
De lezingen vinden altijd plaats op het bestuurskantoor van Stip Hilversum aan de Oude Enghweg 2 in het centrum van #Hilversum.

Met talenten worden we geboren. Het zijn als het ware zaadjes die we bij onze geboorte al bij ons dragen. Als kinderen werken, leren en groeien vanuit hun talenten zullen ze meer plezier voelen en gaan ze zich meer focussen op de dingen waar ze goed in zijn. Weten wat je talenten zijn en er iets mee doen, geeft kinderen een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen. En dat geldt natuurlijk ook voor onszelf! Veel kinderen zetten van nature hun talenten om in actie: ze zijn goed in voetballen, vriendjes maken, fietsen of lezen, allerlei activiteiten waarbij ze hun talenten gebruiken. Vanuit talenten kijken naar onze kinderen levert vaak ook voor ouders en leerkrachten een ander beeld van het kind op. Je kunt op deze manier nieuwe positieve dingen ontdekken of je gaat met een andere bril kijken. Het werkt vaak ook positief in de benadering van de kinderen. Je eigen talenten ontdekken is niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Tijdens deze avond gaan we via een aantal oefeningen met elkaar op zoek naar de talenten van onze kinderen en ontdekken we hoe we die kunnen laten groeien.

• Wat zijn nou eigenlijk talenten en hoe herken je ze?
• Wat kunnen we als ouders en leerkrachten doen om onze kinderen bij de ontwikkeling van hun talenten te ondersteunen?
• En hoe ziet dat er dan uit in onze opvoeding en het onderwijs?
• En wie weet ontdekken we ook nog een eigen talent.

Datum: donderdag 26 september a.s.
Tijd: 19.30-21.00 uur. Inloop voor koffie/thee vanaf 19.15 uur
Adres: Oude Enghweg 2 Hilversum
Kosten: gratis, maar wel graag vooraf aanmeldenMedia
  • STIP lezing september 2019
Contact
STIP Hilversum
Oude Enghweg 2
1217 JC  Hilversum
T (035) 622 13 70
E info@stiphilversum.nl