Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Nieuws

Lezing in Stip Academie over fixed en growth mindset

“Van fixed naar growth mindset!”

Dinsdagavond 21 mei a.s is er weer een interessante lezing in de Stip Academie voor ouders, leerkrachten en stagiaires van het openbaar basisonderwijs in Hilversum.

Mindset de basis van talentontwikkeling

Is je leerling of kind ongemotiveerd voor school en leren? Gaat hij (of zij) uitdagingen het liefst uit de weg? Geeft hij snel op bij tegenslagen, fouten of onvoldoendes? Voelt hij zich dom wanneer hij hard moet werken om iets onder de knie te krijgen? Kan hij niet tegen kritiek en wil hij graag de beste zijn? Heb je het idee dat jouw leerling zijn talenten niet optimaal benut? Dan wordt hij waarschijnlijk belemmerd door een vaste mindset.
De term 'mindset' staat voor de manier waarop mensen denken over hun intelligentie, talenten en kwaliteiten. Professor Carol Dweck ontdekte dat een vaste mindset de ontwikkeling belemmert, terwijl een groeimindset zorgt voor motivatie, doorzettingsvermogen en een passie voor leren. Tijdens deze presentatie leer je wat de invloed van mindset is op verschillende aspecten van je leven. Je krijgt concrete tips en handvatten om een groeimindset bij je leerlingen (en jezelf) te stimuleren.

Gratis toegang, wel graag vooraf aanmelden. Voor meer info, zie http://stip-academie.nl/workshops/detail/42


Media
  • mindset
Contact
STIP Hilversum
Oude Enghweg 2
1217 JC  Hilversum
T (035) 622 13 70
E info@stiphilversum.nl