Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Nieuws

Schoolleiders Stip Hilversum doen niet mee aan AVS-actie

De Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) en CNV Schoolleiders roepen hun leden, de schooldirecteuren in het primair onderwijs, op om (in plaats van te staken op 15 maart) in de week van 4-8 februari niet te zoeken naar vervanging van zieke teamleden.


De schoolleiders binnen Stip Openbaar Basisonderwijs Hilversum hebben aangegeven niet deel te zullen nemen aan deze actie. Dat betekent dat zij gewoon meewerken aan het inzetten van invallers bij zieke collega's, voor zover deze beschikbaar zijn. Binnen Stip Hilversum is het zoeken naar vervangers voor zieke teamleden overigens voor het grootste deel in handen van medewerkers van een extern bureau en de afdeling P&O van Stip Hilversum.

De schooldirecteuren van de openbare basisscholen in Hilversum vinden, net als het bestuur van Stip Hilversum, dat schoolleiders veel erkenning en waardering voor hun vak verdienen. Hoewel zij niet deelnemen aan de actie, ziet ook het merendeel van onze directeuren dat het verminderen van de werkdruk en het verbeteren van het salaris van schoolleiders in het primair onderwijs een plek op de (politieke) agenda verdienen. In lijn met de manier waarop dit het afgelopen jaar al voor leerkrachten is geregeld.

Binnenkort informeren wij ouders en andere betrokkenen over de stakingsbereidheid van de leerkrachtenteams voor de uitgeschreven staking van 15 maart. Op dit moment inventariseren we welke scholen en leerkrachten wel of niet gaan meedoen met die staking.

 

 

Media
  • wijschoolleiders-niet-te-vervangen
Contact
STIP Hilversum
Oude Enghweg 2
1217 JC  Hilversum
T (035) 622 13 70
E info@stiphilversum.nl