Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Nieuws

Lezing in de Stip Academie: Mindfulness met kinderen, thuis en in de klas

Dinsdagavond 22 januari a.s. vindt er weer een lezing plaats in de Stip Academie voor ouders én leerkrachten. Dit keer gaat het over 'Mindfulness met kinderen'.
Gratis toegang, maar wel graag reserveren via: http://stip-academie.nl/workshops/detail/45

Op school, met sporten en ook in het sociale offline- én online-leven wordt steeds meer gevraagd en verwacht van kinderen. De snelheid en de hoeveelheid van informatie die ze krijgen is exponentieel gestegen. Dit alles kan leiden tot energieverlies, concentratieproblematiek, emotionele problemen en een onjuist zelfbeeld. Door kinderen te leren om met aandacht naar zichzelf te kijken, naar hun gevoelens en hun gedachten, worden ze bewuster en leren ze zich beter te concentreren op wat ze aan het doen zijn. Ze leren met aandacht in het hier en nu aanwezig te zijn, in plaats van in hun (‘online of youtube’) hoofd. Het verrijkt hun zelfbeeld, vergroot hun veerkracht zodat ze beter kiezen en daardoor meer genieten.

Mindfulness voor ouders gaat samen met mindfulness voor kinderen. Als ouder leer je om uit de automatische piloot te komen. Iedere keer weer opnieuw. De snelheid waarin een kind ontwikkelt vergt dat je iedere keer weer met nieuwe aandacht en ruimte naar je kind moet kijken om samen te genieten en te groeien. Want het boek van opvoeden is een boek met lege pagina’s die je als ouder zelf mag invullen. Van moment tot moment. Mindfulness geeft je handvaten zodat je anders (beter) kan omgaan met stressvolle momenten.

Datum: dinsdag 22-01-2019
Locatie: STIP: Oude Enghweg 2, 1217 JC Hilversum
Tijdstip: 19:30 tot 21:00
Gratis toegang, wel graag vooraf aanmelden

Media
  • mindf
Contact
STIP Hilversum
Oude Enghweg 2
1217 JC  Hilversum
T (035) 622 13 70
E info@stiphilversum.nl