Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Nieuws

Lezing over Mediawijsheid in Stip Academie

Lezing over mediawijsheid - 20 november

Een mediawijze leerling kan goed en veilig omgaan met (sociale) media en internet!
Dinsdagavond 20 nov houdt Freek Zwanenburg in de Stip Academie een gratis lezing over mediawijsheid. Interessant voor ouders én leerkrachten!

Mediawijsheid is een van de 21e eeuwse vaardigheden. Dit zijn allerlei vaardigheden die leerlingen nodig hebben om mee te kunnen doen in de maatschappij van de toekomst.
Mediawijsheid omvat op zijn beurt verschillende competenties die leerlingen nodig hebben om actief, bewust en kritisch deel te nemen aan de moderne mediasamenleving. Mediawijsheid staat voor het slim en verantwoord om kunnen gaan met online en offline media. Je moet daarbij doorhebben hoe media jouw dagelijks leven beïnvloeden en hoe je er het beste uit kan halen - voor jezelf en voor anderen.

Waarom is mediawijsheid van belang voor het onderwijs?
Scholen en ouders hebben een rol om leerlingen mediawijs te maken, zodat zij op een verantwoorde en veilige manier internet en (sociale) media gebruiken, zich bewust zijn van risico's en weten hoe ze daarmee om moeten gaan. Denk bijvoorbeeld aan risico's op het gebied van privacy, aan de gevaren van seks, flirten en verliefdheid op internet en aan gewelddadige beelden waarmee kinderen worden geconfronteerd.

Vriendelijk verzoek aan belangstellenden om zich even vooraf aan te melden voor deze lezing.

Datum: 20 november
Tijd: 19:30 - 21:15u; koffie/thee vanaf 19.15u
Locatie: Bestuurskantoor Stip Hilversum, Oude Enghweg 2, in de vergaderzaal

Voor meer informatie en inschrijven, zie http://stip-academie.nl/workshops/detail/44

Media
  • mediawijs
Contact
STIP Hilversum
Oude Enghweg 2
1217 JC  Hilversum
T (035) 622 13 70
E info@stiphilversum.nl