Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Nieuws

Lezing 20 maart Stip Academie: "Van feedback naar feedforward"

De volgende lezing in de Stip Academie voor ouders én leerkrachten van de openbare Stip-scholen in Hilversum heeft op 20 maart a.s. als onderwerp 'Van feedback naar feedforward'.

In het onderwijs en in ons dagelijkse leven hebben we te maken met verschillende mensen in een verscheidenheid aan situaties. Een kind met pittig gedrag, een ouder die duidelijke ideeën heeft over wat jij anders moet doen, een collega die telkens weer negatieve gevoelens in je naar bovenhaalt.
Hoe ga je hiermee om, als leerkracht, collega of als ouder? Hoe zorg je er niet alleen voor dat de ander weet wat je denkt en voelt, maar dat je echt in verbinding treedt met de ander en werkt aan een constructieve oplossing waar alle partijen in de toekomst de vruchten van plukken?

In de lezing ‘Van feedback naar feedforward’ zal Jan van Koert beschrijven hoe je door middel van verbindende/geweldloze communicatie naar feedforward kunt komen, een neutrale en constructieve wijze om issues te bespreken en wenselijk gedrag te bevorderen.
Als we contact kunnen maken met wat er in ons leeft kunnen we onze gevoelens en verlangens beter uiten. In de lezing wordt ingegaan hoe we dat op zo’n manier kunnen doen dat de ander er naar kan én wil luisteren.
Vragen die in de lezing aan de orde kunnen komen:
- Hoe kom ik erachter wat er in mij leeft?
- Wat is het belang ervan?
- Wat zou ik willen krijgen wat er nu niet is?
- Durf ik mijn gesprekspartner daarover te vertellen?
- Hoe doe ik aan de ander een verzoek om ondersteuning?
- Wat als de ander ‘nee’ zegt?

Jan van Koert
De lezing wordt gegeven door Jan van Koert. Hij is gecertificeerd trainer Nonviolent Communication (zie www.CNVC.org). De term ‘geweldloze communicatie’ heeft internationale bekendheid. Jan heeft een voorkeur voor de term Verbindende Communicatie omdat hij ervoor kiest zijn focus te leggen op verbinding.
Hij is auteur van de e-learning module ”Van Feedback naar Feedforward”, die in de Stip Academie aan leerkrachten wordt aangeboden. Deze lezing kan dus voor leerkrachten van Stip Hilversum ook gebruikt worden als opstap naar deze module.

Datum: dinsdag 20 maart 2018
Tijd: 19.30-21.00 uur
Plaats: bestuurskantoor Stip Hilversum, Oude Enghweg 2
Kosten: gratis
Maximaal aantal deelnemers: 35

Inschrijven via de site van de Stip Academie: http://stip-academie.nl/workshops/detail/22

Media
  • moving.jpg
Contact
STIP Hilversum
Oude Enghweg 2
1217 JC  Hilversum
T (035) 622 13 70
E info@stiphilversum.nl