Staking woensdag 14 maart

Woensdag 14 maart wordt er door een groot aantal medewerkers in het primair onderwijs in Noord-Holland, Flevoland en Utrecht gestaakt. De vakbonden roepen de medewerkers van basisscholen uit deze provincies op om die dag het werk neer te leggen.

De vakbonden hebben de staking georganiseerd omdat ze de extra middelen die in het regeerakkoord zijn vrijgemaakt om salarissen te verhogen, te weinig vinden. Bovendien is volgens hen de basisbekostiging van het primair onderwijs structureel niet op orde. Om de druk op minister Arie Slob voor Onderwijs en het gehele kabinet te houden, hebben de vakbonden besloten om een estafette van acties te houden. Na een eerste staking in Noord-Nederland op 14 februari is het ‘stokje’ doorgegeven aan de leraren in Noord-Holland, Flevoland en Utrecht. Met de oproep van de vakbonden valt de staking onder het recht op collectief actievoeren.


De schooldirecteuren en het bestuur van Stip Hilversum hebben besloten dat er per locatie bekeken wordt of er wel of geen les wordt gegeven. De meeste scholen zullen de gehele dag de deuren gesloten houden. Vanzelfsprekend is dit afhankelijk van het aantal stakers per school. Als ouder hoort u via de school- of locatiedirecteur of de lessen woensdag 14 maart al dan niet doorgaan.  

 

 

Media
  • staken.png
Contact
STIP Hilversum
Oude Enghweg 2
1217 JC  Hilversum
T (035) 622 13 70
E info@stiphilversum.nl